7. mája 2013

Industriálny máj


Tak to vyzerá, že máj sa ponesie v duchu industriálu. Vo štvrtok pre nás Design Factory na Bottovej pripravila Industrial day a do konca mesiaca prebieha súťaž Zaostri na smaltovňu.

1. Design Factory v spolupráci s Ústavom dejín a teórie architektúry a obnovy pamiatok organizujú tretie vydanie podujatia o industriálnych pamiatkach s názvom INDUSTRIAL DAY 3. Prvé dve mi nejako stihli ujsť, ale na toto tretie sa naozaj veľmi teším!
V priestore prebiehajú dve výstavy a kníhkupectvo ARTBOOKS tam bude predávať tematické knihy. Doobeda je 5 krátkych prednášok a poobede sú exkurzie do robotníckej kolónie a teplárne prislúchajúcich k Dimitrovke, resp. fabrike Dynamit-Nobel. Na exkurzie sa treba registrovať.Bližšie info
na letáku, alebo FB.

Vidíme sa tento štvrtok, teda 9. 5. 2013! Ak by ste sa nevedeli uvoľniť od povinností, bežím si kúpiť filmy a (jedného dňa:) prinesiem vám report.

2. Na jednej z prednášok chcú predstaviť aj projekt ZAOSTRI NA SMALTOVŇU. Je to fotografická súťaž, ktorej cieľom je dostať do povedomia jeden z posledných zachovaných priemyselných areálov v Bratislave. A u mňa zaskórovali, lebo doteraz som netušila, že takéto niečo v BA existuje! Nuž v Petržalke zrovna nie som doma. (Toto je hodne slabý výraz, ale nechcem aby to vyznelo, že proti nej niečo mám, keď napíšem, že sa jej vyhýbam ako čert krížu, lebo sa tam vždy stratím.)
Všetky detaily o súťaži, o vyhlasovateľoch, cenách a informácie o samotnej smaltovni nájdete tomto FB evente.
No nie je krásna? Ako z piktogramu!


Foto: ?



Foto: ?


Foto: ?



Foto:
Autor fotiek je neznámy, zdroj: Industriálne pamiatky Bratislavy.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára